Verhalen

Zoeken
  • Restaurant Daghap

Nasi Tjampoer Goodness

Warung Wanto de 'wereldvercateraar'. Vorig seizoen blies hij ons omver met zijn zelfgemaakte nasi, al jaren staat hij iedere dag op de campus van de Universiteit van Amsterdam alle studenten van een heerlijke Indonesische maaltijd te voorzien. Hij kookt naar eigen zeggen (con)fusion indo food, een compleet eigen draai op het eten wat hij vroeger heeft leren maken.


De kleuren op het bord moeten spreken en daarom heeft hij ook als leidraad om altijd vijf soorten kleuren op het bord weer te geven. De felle kleuren van de beste groenten zijn namelijk een afweermechanisme voor diegene met de meest zeldzame en meest waardevolle voedingsstoffen. Je kunt er dus vanuit gaan als je een bord van Wanto eet je jezelf een gezonde boost geeft!Zijn enthousiasme is aanstekelijk en ook zijn passie steekt hij niet onder stoelen of banken. Hij maakte deze week een gele rijst met ingelegde kool, mix van groenten, sambal goreng

tempeh, jackfruit in kokosmarinade met een Javaanse Pecel pindasaus. To top it off nog wat emping en seroendeng. Alles vegan en wat was het heerlijk!


Al zeven jaar is Wanto bezig in Amsterdam om mensen 'het geluksmoment van de dag' te bieden. Want dat is naar eigen zeggen het perspectief op eten in de Indonesische cultuur en de drijfveer achter zijn catering diensten.Wij weten het in ieder geval zeker, Wanto komt sneller bij ons terug dan verwacht want wij zijn verslaafd en kunnen niet meer zonder zijn Indo Goodness.


"Love food, eat love!"

0 keer bekeken
Neem contact met ons op!

Van Woustraat 2Hs, 1073LL, Amsterdam

06-43196773

Geopend op

Maandag van 18.00 uur tot 22.00 uur